La Top

Lions Club Sint-Martems-Latem lanceert een nieuw bier: La Top.

Iedere kerst steunt Lions Club Sint-Martens-Latem verschillende goede doelen. Ook dit jaar doen we dit weer met ons eigen bier, La Top. Met verve gemaakt, met smaak gedronken. En bovendien en op en Top Latems product. De opbrengst van La Top gaat integraal naar organisaties die zich maatschappelijk inzetten.

Met verve gemaakt, met smaak gedronken.

La Top wordt gemaakt met verve én met vakkennis. Dat resulteert in een authentiek blond streekbier van 6,3%. De perfecte balans tussen mout, water, hop en gist geeft het bier zijn subtiele bitterheid. Met een combinatie van verschillende hop- en moutsoorten bekomen we een lichte troebelheid, eigen aan een kwalitatief speciaalbier.

La Top. Niet alleen een heerlijk bier. Ook een goed bier.

Naar goede gewoonte steunt Lions Club Sint-Martems-Latem verschillende Goede Doelen.
Wie La Top drinkt draagt daaraan zijn steentje bij. Alle opbrengsten van dit bier gaan namelijk integraal
naar verschillende organisaties die zich inzetten voor onze samenleving.

Op en Top een product van Sint-Martems-Latem.

De keuze voor een eigen Latems bier is zeker niet toevallig. De connectie tussen Lions Club Sint-Martens-Latem en hop – de voornaamste smaakmaker van La Top – kent namelijk een lange, betekenisvolle geschiedenis.

In 1950 ontving Marcel Top als eerste landbouwer de onderscheiding ‘Deken van de Arbeid’omwille van zijn bijzondere inspanningen voor de hopteelt. Als vooraanstaande hopboer lag hij immers aan de basis van de oogsttechniek en de kwaliteit van ‘het groene goud’ in Poperinge. Bovendien engageerde hij zich voor de huisvesting en ondersteuning van de hopplukkers. Een sterke sociale betrokkenheid die de familie Top ook nu nog kenmerkt…

Dat bewees Marcels kleinzoon, Carlo Top, zo’n 30 jaar geleden toen hij Lions Club Sint-Martens-Latem oprichtte. Nu gebruiken we de verschillende hopvarianten die de familie Top teelde als basis voor ons bier. Een bier dat gesmaakt kan worden om het goede doel te steunen en dus zo de cirkel rond maakt.